Hyvää suomalaista lähiruokaa

Lähiruoka on mahdollisimman lähellä tuotettua suomalaista ruokaa, jonka alkuperä, tuottaja ja valmistaja tiedetään (MTK 2011). Lähiruoka on paikallisruokaa, joka edistää oman alueen työllisyyttä, paikallistaloutta ja ruokakulttuuria. Lähiruoka on tuotettu ja jalostettu oman alueen raaka-aineista ja se myydään ja kulutetaan omalla alueella. Omalla alueella tarkoitetaan maakuntaa tai sitä vastaavaa tai pienempää aluetta.

Lähiruoka yhdistää tuottajat ja kuluttajat, joilla on mahdollisuus nähdä omin silmin, mistä ruoka tulee.

Lähiruoka ja ruuan paikallisuus liittyvät erityisesti lyhyisiin jakeluketjuihin, joita määrittää taloudellisten toimijoiden määrän väheneminen ketjussa, toimijoiden yhteistyö, paikallinen talouskasvu sekä tuottajien ja kuluttajien maantieteelliset ja sosiaaliset yhteydet.

Ruokaasuomesta.fi on nettisivu, joka on verkkokauppa-alusta suomalaisille elintarvikkeille.

Täältä voit käydä vilkaisemassa millaisia asioita alueen kuluttajat arvostavat ruokaostoksilla:
https://urly.fi/NIu